divendres, 1 de març del 2013

Resposta del PSC de Ripollet a la moció sobre el Dret a Decidir


Voldria començar agraint la presència dels membres de l’Assemblea Nacional Catalana a Ripollet i agraint el seu tarannà positiu a l’hora d’efectuar alguns canvis en els acords de la moció, a petició del meu grup, que ens permeten que el nostre vot sigui l’abstenció.

No entrarem en valoracions sobre els antecedents de la moció perquè és un text que, segurament, cadascun dels grups que signen la moció o nosaltres mateixos els hauríem redactat de forma diferent, però entenem l’esperit de la moció i del que s’acorda.

Estem d’acord amb el dret a decidir del poble català. De fet, ja ho estàvem quan es va presentar al parlament la declaració de sobirania i del dret a decidir. Nosaltres varem presentar un text alternatiu amb el dret a decidir i, precisament abans d’ahir, al congrés dels diputats va quedar molt clar quan varem votar a favor d’una moció instant al govern espanyol a possibilitar la celebració d’una consulta a la ciutadania catalana per decidir sobre el seu futur.

El nostre grup contemplava al seu programa electoral el dret a decidir, fent reformes legislatives per poder efectuar la consulta, consulta que ha de fer una pregunta clara a la ciutadania. També proposàvem fer una reforma de la constitució i establir un nou marc de relacions entre Catalunya i Espanya, amb una solució federal amb Espanya i amb Europa.

Per tot això, i com hem dit al començament, agraint els canvis introduïts als acords, el nostre vot serà l’abstenció, fent d’aquesta manera que sigui possible l’aprovació d’aquesta moció en aquest ple i en aquest municipi.