dimarts, 11 de febrer del 2014

Eva Granados-malnutrició infantil: “Després del negacionisme i la hipocresia, exigim que es donin explicacions d’una vegada per totes”

El Grup Socialista demana la compareixença dels consellers Ruiz, Rigau i Munté “davant l’ocultació de dades de malnutrició infantil a Catalunya”

La diputada del Grup Socialista al Parlament Eva Granados ha anunciat avui que “demanarem les compareixences dels consellers Ruiz, Munté i Rigau” a la Cambra “davant l’ocultació de dades de malnutrició infantil a Catalunya”, després de saber-se que Salut ha admès l’existència de 660 casos. En aquest sentit, Eva Granados ha subratllat que “el passat mes d’agost, el conseller Ruiz va negar que hi hagués casos de malnutrició infantil a Catalunya; i al gener, en una resposta parlamentària ens diu que hi ha deu casos. I ara resulta que n’hi ha 660”.

“Després del negacionisme i la hipocresia demostrada pel conseller, exigim que doni explicacions en seu parlamentària d’una vegada per totes. Articularem totes les iniciatives parlamentàries que siguin necessàries perquè ens aclareixin aquests casos i quines mesures es pensen dur a terme des d’aquestes conselleries per evitar que es produeixin”, ha dit la diputada socialista, que ha explicat que “demanem la compareixença dels tres consellers en una comissió conjunta per donar-li el màxim nivell d’importància”.

Eva Granados ha recordat que “a l’estiu vam demanar la compareixença d’aquests consellers i CiU i ERC, ho van evitar. Després les vam demanar en comissió, i CiU i ERC les van evitar. Ara, quan admet que hi ha aquests 660 casos, volem d’una vegada per totes que hi hagi al Parlament de Catalunya un debat rigorós sobre què està passant amb la infància i la pobresa a casa nostra. Ja és hora de parlar de les mancances econòmiques de molts famílies”.

“A la Comissió d’Infància, al novembre va comparèixer la catalana de pediatria i va ser molt contundent amb aquesta matèria, ja va alertar de les conseqüències de les retallades en despesa sanitària i social per a la salut infantil”, ha conclòs.