dilluns, 16 de setembre del 2013

Pere Navarro: “Quan els Governs no actuen, l’oposició ha de portar les regnes”

El primer secretari del PSC emplaça Mariano Rajoy a que “vingui amb nosaltres a canviar la Constitució

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha manifestat durant la Festa de la Rosa del PSC, celebrada a Gavà, que “els socialistes tenim un proposta que es resumeix en tres paraules: junts però millor”, i també ha constatat, pel que fa a la relació de Catalunya i Espanya, que “tenim la necessitat de que ens reconeixem els uns als altres, i aquesta és una emoció de la qual hem de ser capaços de parlar”.

Pere Navarro ha reivindicat la voluntat de diàleg dels socialistes catalans i espanyols, que segons ell es va plasmar en el document aprovat a Granada i que va demostrar que “els socialistes no som immobilistes, no ens enroquem”. “A qui encara avui vulgui confondre a la gent dient que el PSOE i el PP són el mateix, jo els dic que no, perquè el PSOE sempre ha defensat Catalunya”, ha dit Navarro.

Davant el secretari del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, el primer secretari dels socialistes catalans ha assegurat que “hi ha un espai d’acord amb el PSOE que passa per una reforma de la Constitució en sentit federal”, s’ha mostrat convençut que “quan els Governs no actuen, l’oposició ha de portar les regnes” i ha emplaçat Rubalcaba a que “intensifiquis els contactes amb els partits de Catalunya i Espanya per resoldre el conflicte”. “Si els Governs no ho fan –ha dit- ho farem nosaltres”.

Portes obertes

Pel que fa a la carta que el President del Govern espanyol ha enviat a Artur Mas, Pere Navarro ha denunciat que “deixa moltes portes obertes”, i no s’ha estat d’emplaçar a Mariano Rajoy a que “s’acosti a nosaltres per canviar la Constitució”. “Avui Artur Mas i Mariano Rajoy només s’envien cartes –ha dit- però fins fa molt poc es feien abraçades”.

Ferms, valents i fidels

Finalment, i en contraposició amb la falta de diàleg entre els governs espanyol i català, Pere Navarro ha assegurat que “som l’únic partit que té respostes per Europa, pels pobles de Catalunya i d’Espanya, però no ens les hem inventat ara perquè no ens ha calgut. Els socialistes les tenim des de fa molts anys, perquè venen de valors centenaris com la solidaritat, la justícia, donar oportunitats, reivindicar drets i no convertir-los en mercaderies”. “Els socialistes ens mantindrem ferms en les nostres conviccions, valents en les nostres propostes i fidels a la gent que més ho necessita”, ha conclòs.

Font