dijous, 17 d’octubre del 2013

Dia internacional de Lluita contra la Pobresa

El dia 17 doctubre és el dia Internacional de Lluita contra la Pobresa i la Inclusió Social. Per aquest motiu el PSC de Ripollet volem recordar que el dret a subsistir, el dret a viure amb dignitat, el dret a treballar, el dret als serveis públics són prioritaris en un país on creix la desigualtat.

Denunciem la situació de pobresa que estem vivint, la insensibilitat dels governs abandonant als més febles  i  el conjunt de retallades i demanem que es situï com a prioritari la lluita contra la pobresa, que sabandoni la caritat i es retorni els drets als ciutadans de viure amb dignitat.

Destaquem lesforç que sestà fent des de l´Ajuntament, des dels seus serveis  i les entitats socials de Ripollet , que actuen amb responsabilitat, assumint les mancances que provoquen les altres administracions.  Les polítiques  socials estaran en risc si el projecte de llei del PP de reforma de ladministració local, que el dia 17 doctubre el Congrés de Diputats vota per admetre o no a tràmit, es converteix en una realitat.

Denunciem la disminució de les beques de menjador i demanem que es pugui assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques alimentàries a la ciutadania, especialment als infants, augmentant les partides de beques de menjador.

Denunciem la situació que sesta patint amb la renda mínima dinserció , on la dotació pressupostaria ha minvat un 27% i que tenim registrat en el Servei docupació de Catalunya 203.354 persones que no cobren cap prestació ni subsidi per desocupacióReclamen la garantia duns ingressos bàsics per a les famílies en situació de pobresa a partir duna reforma de la renda mínima dinserció que sadapti a les noves realitats o impulsant la Renda Garantida de Ciutadania.

Denunciem que latur es el principal problema del nostre país i la situació que sestà vivint en el mercat de treball on més del 60% de latur de llarga durada són persones majors de 45 anys  i demanem que el govern  creí accions especifiques per abordar latur i posi en marxa les actuacions necessàries per facilitar la cohesió social i la prevenció de lexclusió social a persones aturades de llarga durada i a joves.

Exigim al govern de lEstat la dotació de recursos necessaris per tal de garantir lassistència imprescindible a aquelles persones que formen part del projecte de la llei de la Dependència.
Denunciem la política del govern del PP de desmantellar sense escrúpols una llei social i avançada com és la llei de la Dependència

PSC DE RIPOLLET.