dimecres, 23 d’octubre del 2013

El PSC amb la vaga d’educació del 24 d’octubre

Des del PSC donem suport als actes de protesta  que la comunicat educativa han convocat per demà 24 d'octubre sota el lema "S'estan carregant l'educació!. Ni LOMCE ni retallades".

Com sabràs, els governs de dretes a Espanya i Catalunya, sota l'excusa del dèficit, estan executant un vertader canvi de model educatiu. D'una banda, la voluntat recentralitzadora i retrògrada del Govern del PP s'estén també a l'educació amb la reforma de la LOMCE, que suposa un retrocés sense precedents en quant al model d'immersió lingüística, la recentralització de competències, la regressió ideològica que implica, el trencament de la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació i l'exclusió de la comunitat educativa. I de l'altra, les prioritats del Govern de CiU van molt clarament en contra de l'escola pública i de qualitat a Catalunya amb una política de retallades que ha minvat el pes de l'educació en els comptes públics els darrers anys.

Els i les socialistes catalans defensem un sistema educatiu just, equitatiu i respectuós, i treballem per la cohesió social, la promoció de la igualtat d'oportunitats i la defensa del model d'escola pública a Catalunya que garanteixi el dret a l'educació, inclusiva, laica i amb un domini de les dues llengües. Per a nosaltres, l'educació és la política d'inversió social més important que tenim.

El PUNT DE TROBADA és a la Plaça Universitat cantonada amb el carrer Pelayo, a les 12:15 hores.

Us hi esperem!

Junts sumem. Junts podem. Fem-ho possible!

Pere Navarro i Morera Ana del Frago
Primer secretari del PSC Secretària d'Educació