dijous, 17 d’octubre del 2013

“El Govern de CiU no està afrontant l’emergència social en la què està immers el país”

En el Dia Internacional per a l’eradicació de la pobresa, Eva Granados reclama que es restableixin les partides pressupostàries de serveis socials i la partida oberta per RMI i beques menjador en els propers Pressupostos de la Generalitat

La secretària de Cohesió Social del PSC i portaveu de Benestar i Família al Parlament de Catalunya, Eva Granados, ha recordat en el Dia Internacional de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social que se celebra demà que “el dret a subsistir, el dret a viure amb dignitat, el dret a treballar, el dret als serveis públics són prioritaris en un país on creix la desigualtat” i que davant un Govern que desatén la realitat “nosaltres no mirem cap a una altra banda, reclamem a totes les forces polítiques i socials un acord que posi al centre de l’agenda política la lluita contra la pobresa”. Per Granados, “el Govern de CiU no està afrontant l’emergència social en la que està immers el país, abandona a les persones més necessitades”, mentre ajuntaments i entitats socials fan front a la situació de pobresa i exclusió amb els seus propis mitjans. “Els Governs conservadors aprofundeixen en les desigualtats amb les seves polítiques regressives fiscalment i el desmantellament dels serveis públics”, ha constatat Granados.

Per aquest motiu, Eva Granados ha reclamat que, de cara als propers Pressupostos de la Generalitat pel 2014 “es restableixin les partides pressupostàries de serveis socials i la partida oberta per Renda Mínima d’Inserció i beques menjador” i ha recordat que “les persones ateses per serveis socials s’han doblat i les partides de la Generalitat han disminuït”.


Política de caritat

En aquest context, la diputada socialista ha denunciat la “política de caritat” que practica el Govern, “abans amb maratons i ara sota l’aparença d’una dona benestant enjoiada, ‘La Grossa’, que serà la que repartirà premis entre els pobres, especialment entre la infància pobre”. “Exigim que el Govern abandoni la caritat i garanteixi als ciutadans els drets que l’Estatut els dóna”, ha demanat.

“S’estan reduint les polítiques socials a meres funcions assistencials” ha alertat la diputada, que ha lamentat que el Govern no estigui afrontant els problemes reals dels ciutadans davant una situació que ha qualificat d’emergència social: “Per poder dir que vivim en un regim de protecció social cal que l’estat protegeixi i ajudi les persones a viure amb dignitat i posi a la seva disposició les eines necessàries per evitar la pobresa i l’exclusió social – ha remarcat – però les polítiques que estan seguint els governs de dretes a Catalunya i Espanya sols estan deixant l’Estat del Benestar en els ossos”.


Granados també ha volgut posar en valor la tasca realitzada per les administracions locals i les entitats socials davant la inacció del Govern. El 2012 els ajuntaments van dedicar set vegades més diners que la Generalitat als ajuts a les persones en risc de pobresa i exclusió del seu municipi (necessitats bàsiques, habitatge, subministraments). En aquesta sentit la portaveu ha criticat el projecte de llei del PP de reforma de l’administració local, que demà dijous inicia el seu tràmit al Congrés i que “posa en risc totes les polítiques socials que estan fent-se des dels ajuntaments”. També ha lamentat que el Govern i CiU “enlloc de plantar cara a aquesta llei, faci una proposta de llei catalana ambigua que no garanteix que els serveis socials puguin prestar-se amb garanties per a la ciutadania”.

Font