dimecres, 6 de novembre del 2013

Actuem per denunciar uns pressupostos de la Generalitat incomplibles i antisocials

Benvolguda, benvolgut,

Com ja sabràs, el Govern de CiU ha presentat avui els Pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent. Uns pressupostos per al 2014 que consoliden les retallades que s'han aplicat des de la pròrroga dels comptes de l'any 2012 i que han permès que aquestes retallades s'apliquessin sense debatre-les. La Generalitat de Catalunya ha obrat per la via de fet, menyspreant el Parlament de Catalunya i la majoria de les seves forces parlamentàries.

En aquesta ocasió, el Govern de CiU canvia de soci a l'hora d'elaborar els pressupostos, ara presoners de qui realment governa, ERC. Si bé els últims comptes els havia acordat amb el PPC, les línies generals d'aquests pressupostos no canvien. Es mantenen les retallades de 2.500 M€ de 2013. El mestres retallats no tornen, els CAP's tancats continuen sense obrir les seves portes i els treballadors públics diuen adéu a la seva paga extra.

Ens trobem davant d'uns pressupostos antisocials, els de CiU i ERC, que priven molts catalans i catalanes, sobretot els més castigats per la crisi, de serveis socials bàsics en un model que reclamen encara de benestar. Els i les socialistes creiem que la situació de crisi i necessitat actual requereix fixar unes prioritats imprescindibles per fer front a l'actual context econòmic. Unes prioritats que, en cap cas, haurien de dependre de les exigències d'ERC ni ser conseqüència d'un intercanvi de cromos: una pregunta i una data a canvi d'uns pressupostos antisocials que pagarem tots els catalans i les catalanes.

Finalment, valorem positivament que alguns impostos, com el de successions, es recuperin. La llàstima és que arribi tard perquè ens haguéssim estalviat important retallades dels serveis públics. Aquests pressupostos tenen la firma d'ERC. Una firma que, per cert, més que girar socialment representa un gir d'Esquerra a la dreta: retrocedirem 10 anys en el nivell de despesa social per habitant, a nivells de 2004. La despesa dels departaments d'Educació, Salut i Benestar Social superarà lleugerament els 14.000 milions d'euros, més de 2.000 milions d'euros per sota de la pressupostada per al 2010. Es mantenen les retallades posades en marxa l'any 2011 i s'inicia un programa de privatitzacions sense concretar.

T'adjuntem la infografia i l'argumentari que hem elaborat, i et convidem a llegir la nota de premsa.

Junts podem, junts sumem. Fem-ho possible!

Pere Navarro i Morera
Primer secretari del PSC i president del GPS