dilluns, 8 d’abril del 2013

100 dies de desgovern

Un govern marcat per la manca d'un rumb clar, farcit d'errors i rectificacions, com si tingués majoria absoluta, sense diàleg i amb molta improvisació.

El Govern de CiU NO ha impulsat a temps la Llei dels Governs Locals i NO ha assumit el seu compromís de liquidar el deute pendent amb els ajuntaments catalans.

El Govern de CiU NO ha presentat els Pressupostos per al 2013 ni ha fixat els objectius del dèficit, però anuncia unilateralment les primeres retallades en el sector públic, que afectaran als més de 240.000 treballadors i treballadores de la funció pública a Catalunya.

El Govern de CiU NO ha impulsat cap Pacte Nacional contra la Pobresa i l’Exclusió Social amb mesures i recursos.

El Govern de CiU NO ha impulsat cap Llei de reforma de la renda mínima d’inserció i oblida que el PIRMI era i ha de tornar a ser un dret de caràcter universal.

El Govern de CiU NO ha promogut cap Pacte per la infància a Catalunya amb mesures i recursos.

El Govern de CiU NO ha donat cap pas per impulsar un Pacte Nacional sobre polítiques de sostenibilitat i desenvolupament de l’economia verda com a àmbit estratègic, i ha endegat una política de privatitzacions d’actius econòmics d’alt valor estratègic per a Catalunya (ATLL) i ha privatitzat també l’empresa pública Tabasa i Túnels del Cadí.

Un Govern amb un full de ruta sobiranista que ell mateix fa trontollar, sense pressupost ni estratègia financera, amb un suport fràgil al Parlament, inactiu, sense capacitat de sumar les forces del país contra la crisi, amb problemes seriosos amb la Justícia i que segueix afeblint els serveis públics i el teixit social.

Què proposem?

  • Es podrien destinar a beques menjador els diners que avui van a escoles d'elit o que segreguen per sexe.
  • Es podria destinar a la PIRMI, el milió d'euros de la preparació de l'aniversari del 1714.
  • Es podria evitar el tancament d'escoles si no s'haguessin perdut dos anys en prendre mesures fiscals com la de l'impost de successions.
  • S'hauria d'haver convocat la Junta de Seguretat de Catalunya que no es reuneix des de que José Montilla era president.
  • Es podria haver presentat recurs al decret de mesures urgents del sistema elèctric i del sector financer que elimina qualsevol possibilitat de desenvolupament de les energies renovables i perjudica la indústria catalana del sector.
  • Es podria convocar una Convenció Catalana del Canvi Climàtic i haver marcat així un full de ruta de l'economia verda i una reconversió ecològica de la societat industrial.
  • Calia millorar la gestió d'ATLL, però no privatitzar-la, i menys fer-ho d'una forma tan incompetent.
  • Es podrien estalviar 4 milions d'euros si es prescindís dels càrrecs de lliure designació que cada departament té als set territoris de l'administració de la Generalitat .
  • Es podia haver convocat als agents econòmics i socials i als representants institucionals de l'Acord Estratègic per tal de renovar-lo i tornar-lo a posar en marxa, com a instrument per lluitar contra la crisi econòmica i fomentar la reactivació i l'ocupació.